Blokpunten

Plannen

Een plan waar je mee verder kan

Plan in stappen

Maak een onderscheid tussen korte-termijn- en lange-termijnplanning door je einddoel op te splitsen in subdoelen. Denk maar aan een reis naar het zuiden van Frankrijk. De hele trip in één keer doen is quasi onmogelijk, dus plan je op voorhand enkele rustplaatsen in. Zo kun je inschatten of je nog op schema zit.

Plan concreet

Zeg niet: “op dinsdagnamiddag studeer ik geschiedenis en daarna ga ik iets rustig doen”, maar plan op dinsdag van 14u tot 18u het vierde hoofdstuk uit mijn geschiedenisboek studeren (met om de 50 minuten 10 minuten pauze), tussen 18u en 19u eten en van 19u tot 20u30 ga ik wandelen”.

Plan realistisch

De activiteiten die in je planning staan moeten haalbare uitdaging zijn. Dat is belangrijk om vooruitgang te maken. Het behalen van je subdoelen houdt je gemotiveerd om verder te doen.

Zorg er ook voor dat je planning niet té overvol zit. Voorzie hier en daar wat bufferruimte zodat je bij een onverwachte wending niet telkens een nieuwe planning hoeft te maken. Hou er ook rekening mee dat het even duurt voordat je effectief bezig bent. Vaak heb je wat tijd nodig om op dreef te komen. Voorzie dus voldoende ruimte.

Facebook mobile

LIVE-Chat gesloten

 

De Teleblok-chat is in de blok- en examenperiode van mei/juni opnieuw dagelijks bereikbaar.

 

Heb je toch dringend nood aan een gesprek?  Klik hier