Blokpunten

Scholen

Teleblok helpt studenten met examenzorgen

Niet voor alle studenten lopen de examens op rolletjes. Niets mis met een dosis gezonde stress die je helpt presteren, maar wat als de stress verlammend werkt? Wat als twijfels en faalangst de overhand nemen? Studenten die het tijdens de blok- en examenperiode even niet zien zitten, vinden steun bij Teleblok, de gratis en anonieme chatlijn van CM.

Scholen

Naast de diensten die scholen, studiebegeleidingscentra en andere organisaties aanbieden, wil Teleblok de mogelijkheden om studenten te begeleiden tijdens examenperiodes vergroten. In aanvulling met de diensten die al voorhanden zijn, is Teleblok ook buiten de werkuren beschikbaar voor anonieme gesprekken. Zo vormt Teleblok een complementaire dienst die ook voor je studenten een interessante hulplijn is.

Je kunt Teleblok mee bekend maken door onze banners en de link naar www.teleblok.be op je website te plaatsen en/of onze affiches mee te verspreiden.

Affiches en markers kun je bestellen via teleblok@cm.be.

Website

Tijdens de blok en examens zijn studenten vaak op zoek naar concrete tips en informatie. Met deze vernieuwde website speelt Teleblok in op deze vraag. www.teleblok.be vormt een laagdrempelig platform waar studenten gemakkelijk informatie en tips over studeren en examens terugvinden.

Je vindt Teleblok ook op www.facebook.com/teleblok

chatlijn

Studenten die nood hebben aan een anoniem gesprek kunnen tijdens examenperiodes gratis chatten met Teleblok. De Teleblok-vrijwilligers kregen via CM een intensieve training en luisteren anoniem en vertrouwelijk. Ook bezorgde ouders, vrienden, partners en docenten kunnen een beroep doen op Teleblok.

Teleblok is tijdens de examenperiodes van januari en juni elke dag van 18 tot 23.00 uur bereikbaar via chat. 

 Meer info: Griet Speeckaert, coördinator Teleblok, 02 246 48 78, teleblok@cm.be

Facebook mobile

LIVE-Chat gesloten

 

De Teleblok-chat is in de blok- en examenperiode van mei/juni opnieuw dagelijks bereikbaar.

 

Heb je toch dringend nood aan een gesprek?  Klik hier